”S-a întocmit o listă neagră a celor care nu trebuie să mai beneficieze de plăţile directe în agricultură. Am avut şi în România exemple destul de răsunătoare: aeroporturi care au primit subvenţii pentru pajiştile pe care le au în proprietate. O dată cu introducerea definiţiei fermierului activ şi a listei negre valabile la nivel european, dar care poate fi completată cu legislaţia naţională, aceste categorii nu mai pot beneficia”, a explicat Constantin.

Potrivit acestuia, este vorba despre 'cei care gestionează aeroporturi, servicii de transport feroviar, servicii de alimentare cu apă, servicii imobiliare, terenuri permanente de sport şi destinate activităţilor de recreere sau alte întreprinderi cu activităţi neagricole similare, companii de construcţii, Regia Naţională a Pădurilor, administratori privaţi de păduri, penitenciare, unităţi administrativ-teritoriale'.

Daniel Constantin a arătat că aceste categorii nu vor fi considerate fermieri activi decât dacă în perioada imediat următoare, după depunerea cererii de plată, 'fac dovada că activitatea agricolă pe care o desfăşoară este importantă atât din punct de vedere al plăţilor directe din veniturile obţinute de acea societate, cât şi din punct de vedere al ponderii veniturilor activităţilor agricole din veniturile totale anuale'. (Sursa: Agerpres)