‘Ministerul Muncii a avut, în primul semestru, venituri suplimentare de circa 350 milioane lei, ceea ce ne permite să renunţăm la subvenţia care era acordată ministerului şi era prevăzută în prima variantă de buget. O să avem în continuare un plus de 155 milioane aşa încât, până la sfârşitul anului, ne încadrăm în plata pensiilor inclusiv pentru restituirea contribuţiei de asigurări de sănătate către pensionari’, a declarat ministrul muncii, care a participat la un eveniment dedicat persoanelor cu dizabilităţi, organizat cu ajutorul Fundaţiei Light Into Europe.

În legătură cu reîntregirea salariilor bugetarilor, Mariana Câmpeanu a arătat că asupra salariului din decembrie se va aplica o cotă de majorare de 7,4%, dar plata efectivă se va face abia anul viitor, în ianuarie deoarece ‘aşa este sistemul de plată în România’.

Întrebată dacă şi în 2013 salariile bugetarilor vor fi majorate, ministrul muncii a spus că sumele plătite în ianuarie vor fi menţinute şi ‘construcţia bugetului va avea în vedere şi acest lucru’.

‘În ultimele trei luni, colectarea a fost mai bună, atât la contribuţii (şomaj, sănătate, asigurări sociale – n.r.), cât şi la celelalte venituri ale bugetului de stat’, a precizat ministrul muncii.

Totodată, Mariana Câmpeanu a arătat că, în urma rectificării, va fi menţinută ponderea cheltuielilor de personal în PIB la 6,7%.

Referindu-se la revenirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului la 85% din salariu, ministrul muncii a afirmat că o ordonanţă va intra în dezbatere parlamentară, luna viitoare.
SURSA: Agerpres