"Promisiunile Greciei nu mai sunt suficiente. Cu un nou program de austeritate, trebuie mai întâi să aplice o parte din programul vechi şi să economisească", a arătat Schaeuble. El a subliniat că potrivit sondajelor de opinie din Germania majoritatea germanilor sunt dispuşi să sprijine Grecia.
Parlamentul din Grecia urmează să voteze un nou plan de austeritate necesar pentru obţinerea unui al doilea program de susţinere financiară, de 130 de miliarde de euro.

"Este important să spunem că grecii nu mai pot fi un sac fără fund. Iată de ce grecii trebuie să astupe această gaură şi apoi vom putea să punem ceva în el. Cel puţin oamenii încep să îşi dea seama că nimic nu va funcţiona cu un sac fără fund", a arătat Schaeuble. Oficialul german a adăugat că Grecia va fi sprijinită într-un fel sau altul, dar a menţionat că statul elen trebuie să îşi facă treaba în privinţa creşterii competitivităţii, avertizând că ar putea fi nevoită să iasă din zona euro pentru a face acest lucru.

"Depinde de greci. Dar în eventualitatea că vor ieşi din zona euro, eventualitate care nu este luată în considerare aproape de nimeni, vor rămâne totuşi parte a Europei", a precizat Schaeuble. El a adăugat că Germania, principalul contributor al zonei euro, vrea să împiedice acest lucru.