Trei sute de manifestanţi comunişti din cadrul Frontului luptei sindicale (Pame) au ocupat joi sediul Ministerului de Finanţe din Atena pentru a protesta faţă de măsurile de austeritate anunţate miercuri de Guvern pentru a gestiona situaţia de criză, potrivit poliţiei, relatează AFP.

Sindicaliştii comunişti au reuşit să pătrundă în minister joi dimineaţă, când în clădire se afla doar un gardian, apoi s-au urcat pe terasă unde au afişat o pancartă cu mesajul „Revoltaţi-vă pentru ca măsurile să nu se aplice”.

Unii dintre aceştia se aflau în faţa intrării în minister şi i-au împiedicat pe angajaţi să intre în clădire.

Pame, rezultat din partidul ultraortodox comunist (KKE) şi partidul radical de stânga (Syriza) urmează să protesteze joi seara la Atena împotriva măsurilor Guvernului.

Supus presiunilor din partea Comisiei Europene şi a pieţelor, Guvernul socialist a anunţat miercuri un nou pachet de măsuri de austeritate extraordinară, dintre care creşterea TVA cu două puncte şi diminuări salariale pentru a economisi 4,8 miliarde de euro şi de a face faţă derapajelor din domeniul finanţelor publice.

Sindicatul funcţionarilor (Adedy) intenţionează să organizeze o grevă de 24 de ore, a treia de la începutul anului, la 16 martie pentru a protesta faţă de măsurile de austeritate.

SURSA: Mediafax