Guvernul a decis ca de învăţământ să se ocupe şapte demintari. Chiar dacă 15.000 de oameni vor trebui daţi afară din sistem, Ministerul Educaţiei va avea o conducere solidă: un ministru şi şase secretari de stat.

Printr-o Hotărâre de Guvern privind funcţionarea şi organizarea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, adoptată vineri de Executiv, s-a stabilit ca această instituţie să aibă şase secretari de stat.

„HG a fost necesară pentru că Ministerul Educaţiei a preluat şi atribuţiile, personalul şi patrimoniul fostului fostului Minister al Tineretului şi Sportului. Va fi înfiinţată Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret. Noul minister va avea 691 de posturi, plus demnitarii (adică ministru, secretari de stat şi personalul de la cabinetele acestor demnitari)”, a spus Ioana Muntean, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Ea a precizat că Ministerul Educaţiei va avea şase secretari de stat, dintre care unul se va ocupa de Autoritatea Naţională pentru Cercetarea Ştiinţifică şi unul de Autoritatea Pentru Sport şi Tineret.