„În cazul domnului Aurel Şaramet au fost demarate procedurile de suspendare din funcţia deţinută în cadrul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru I.M.M.- uri (FNGCIMM). Ministrul Economiei a dispus încetarea activităţii în funcţiile ocupate de celelalte trei persoane implicate în dosarul anchetat de DIICOT, urmând să dispună suspendare lor în situaţia în care DIICOT va lua măsura arestării preventive a celor trei învinuii“, se arată într-un comunicat al ministerului.

Aurel Şaramet este director al Fondului de Garantare, începând cu anul 2001. Mihai Grigoroiu a fost şef serviciu din 2009 în cadrul Organismul Intermediar pentru IMM (OIIMM), exercitând temporar funcţia de Director General Adjunct la AM POSCEE. Ionuţ Cătălin Roşu ocupa din 2010  funcţia de auditor asistent în cadrul Serviciului de Audit Public Intern din cadrul OIIMM. Mihail Andrei Atanasiu ocupă din 2009 funcţia de consilier asistent la Direcţia Generală Mediu de Afaceri în cadrul OIIMM.

La nivelul Ministerului Economiei nu sunt cunoscute alte detalii cu privire la dosarul care face obiectul cercetarilor efectuate în momentul de faţă de DIICOT. În urma informaţiilor apărute în presă, Corpul de Control al ministrului economiei a demarat un control propriu pe această temă.

Noua conducere a Ministerului Economiei a demarat, de la preluarea mandatului, auditul cu privire la activitatea proprie ministerului legată de gestionarea fondurilor europene. În urma rezultatelor obţinute, aceste verificări au fost extinse fiind în prezent în curs de derulare.

Mai mulți directori și funcționari bancari din București și Călărași sunt cercetați de DIICOT sub acuzația că au pus la punct un grup infracțional care acorda credite ilegal, prejudiciul fiind estimat la suma de 22 de milioane de euro. La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Bucureşti vor fi aduse 100 de persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză.