Oferta este derulată de Ministerul Economiei prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie. În perioada imediat următoare vor fi demarate serviciile financiare şi de consultanţă necesare pregătirii, derulării şi închiderii cu succes a Ofertei Publice Secundare de vânzare de acţiuni la Transelectrica, se arată într-un comunicat al ministerului.
Statul vinde la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) 15% din acţiunile Transelectrica. Capitalizarea bursieră a companiei se ridică la 1,42 milioane lei.
Bugetul rectificat pentru anul 2011 propus de Transelectrica prevede venituri totale de 2,43 miliarde lei, cheltuieli totale de 2,39 miliarde lei şi un profit brut de 42 milioane lei. Compania Transelectrica a înregistrat un profit net de 153,4 milioane lei (circa 36 milioane euro), în primele nouă luni din anul 2011, de aproape 30 de ori mai mare comparativ cu cel raportat în aceeaşi perioadă a anului 2010, potrivit informaţiilor transmise Bursei de Valori Bucureşti.
Statul român deţine 73,6% din acţiunile Transelectrica, Fondul Proprietatea – 13,4%, iar cota de acţiuni care se tranzacţionează liber este de 12,8%.