Este foarte posibil ca autoritățile din România să anunțe sâmbătă seară noi măsuri extreme, în încercarea de a împiedica răspândirea epidemiei de coronavirus.

În ciuda tuturor apelurilor care s-au făcut până acum, românii par a nu înțelege gravitatea situației cu care se confruntă și țara noastră, în contextul pandemiei de COVID – 19.

Deși au foat practic somați să rămână în case și să evite orice fel de deplasări care nu sunt absolut necesare, sâmbătă străzile și parcurile, dar și pădurile erau pline de oameni care au ieșit să se relaxeze, profitând de vremea frumoasă de afară.

Teama de un scenariu negru

În condițiile în care românii nu se arată a fi conștienți de pericolul major la care se expun, teama factorilor de răspundere cu privire a repetarea scenariului negru din Italia și în țara noastră începe să fie din ce în ce mai justificată.

”Astăzi, 21 martie a.c., începând cu ora 19:00 va avea loc o declarație de presă la sediul MAI. Declarația va fi susținută de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela și de secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat”, se arată într-o comunicare de presă.

Iar măsurile pe care autoritățile se văd nevoite să le adopte ar putea schimba fundamental situația din acest moment în România.

Trebuie amintit faptul că în țara noastră a fost declarată Stare de urgență, iar autoritățile pot adopta inclusiv măsuri care ar putea limita unele drepturi civile.