'Vom face controale în perioada următoare în marile lanţuri de magazine şi am avut deja discuţii în acest sens cu preşedintele ANPC şi cu cel al Consiliului Concurenţei. De asemenea, am cerut statistici şi de la INS, iar săptămâna viitoare, cel mai devreme, vom prezenta un raport în şedinţa de Guvern. Este foarte important să fim extrem de vigilenţi, în măsura posibilităţilor legale pe care le avem, să analizăm dacă ceea ce ne-am propus cu reducerea TVA la 9% se va resimţi pentru toată lumea. Am înţeles că toţi din industria alimentară vor avea de câştigat pentru că practic relansăm o industrie importantă care înseamnă peste 6 la sută din PIB. Cred însă că trebuie să mergem până la capăt, adică să avem efectul pe care l-am estimat la început, respectiv să se vadă reducerea preţului la raft cu cel puţin 12 la sută', a spus Constantin.

Acesta a precizat că în prima fază trebuie monitorizate şi analizate preţurile care au fost în lunile martie şi aprilie, dar şi evoluţia acestora în mai şi iunie, 'ca să ne asigurăm că se va întâmpla ceea ce s-au angajat marile magazine'.

'Este posibil să ne gândim şi la noi taxe pe care să le suporte aceia care vor să profite de o situaţie benefică în toată ţara', a adăugat Constantin.

Ministrul Agriculturii a anunţat că joi se va afla în control în câteva magazine pentru a vedea 'la faţa locului' ce să întâmplă în această perioadă.

În cadrul Adunării Generale a ARC, Daniel Constantin a fost invitat, împreună cu preşedintele ARC, Radu Timiş, să apese 'butonul roşu' care reprezintă startul numărătorii inverse până la reducerea TVA la 9% la alimente, respectiv 1 iunie 2015.

AGERPRES