Minerii de la exploatarea Lupeni, din Valea Jiului, care au declanşat luni un protest spontan, cer conducerii Companiei Naţionale a Huilei (CNH) Petroşani majorarea cu 20% a salariilor aferente lunii septembrie, ceea ce ar presupune rectificarea bugetului, potrivit directorului general al societăţii,Constantin Jujan.

„Există constrângeri legate de buget în privinţa salariilor. Minerii solicită o creştere cu 20% a salariilor pe luna septembrie, dar pentru acest lucru ar trebui majorat fondul de salarii printr-o rectificare bugetară. Salariile sunt acordate după anumite criterii, cum ar fi producţia”, a declarat Jujan, luni, agenţiei Mediafax

Minerii se vor întâlni cu Videanu

Minerii de la exploatarea Lupeni au refuzat luni să iasă, respectiv să intre în subteran, din cauza unor nemulţumiri salariale. Pentru soluţionarea situaţiei, liderii de sindicat şi conducerea CNH vor avea în această seară o întâlnire cu ministrul Economiei, Adriean Videanu. Potrivit lui Jujan, întâlnirea va avea loc în jurul orelor 21-22, la sediul ministerului Economiei.

CNH are aproximativ 10.700 de angajaţi şi va disponibiliza anul viitor circa 1.000 de persoane, ca parte a unui program de restructurare. Compania este cel mai mare datornic la buget, cu restanţe istorice de 3,66 miliarde lei, din care majorările şi penalităţile reprezintă 2,58 miliarde.

SURSA:Mediafax