Când solicită noul card de credit, clienţii îşi pot activa opţiunea de a refinanţa un card de credit vechi sau un overdraft, folosind funcţionalitatea Plan de rate. Ei îşi pot alege şi numărul de rate lunare, care variază între 3 şi 30. Dobânda anuală de 12% reduce semnificativ suma totală de rambursat băncii pentru limita folosită.
Exemplu de calcul
De exemplu, în cazul unui card de credit de pe care s-a folosit suma de 3.000 de lei şi care are o dobândă anuală de 25% (o dobândă medie pe piaţa cardurilor de credit), dacă un client plăteşte lunar suma minimă de 5%, atunci acesta va achita integral creditul în 113 luni, iar dobânda totală pentru această perioadă va fi de 1.900 de lei, care se adaugă la suma folosită iniţial.
Folosind cardul de credit Millennium Bank, clientul îşi poate refinanţa suma de 3.000 de lei, folosită de pe vechiul card de credit, în maximum 30 de rate egale, cu o dobândă fixă de 12%. Astfel, rata lunară va fi de 116,24 lei, iar dobânda totală plătită în cele 30 de luni va fi de 487 de lei, cu 75% mai puţin decât în cazul anterior.
După acoperirea integrală a sumei corespunzând vechiului card de credit sau overdraft, clienţii pot folosi suma suplimentară disponibilă pe cardul de credit Millennium Bank după bunul plac. În plus, pe măsură ce clienţii rambursează suma folosită pentru refinanţare, limita disponibilă pe noul card de credit creşte.
Bonus pentru promovarea produselor băncii
Millennium Bank a lansat recent programul „Fă-ţi colegi de Bancă!”, care răsplăteşte cu un bonus de 50 de lei posesorii de carduri de credit ce recomandă clienţi noi pentru cardul de credit. Persoana recomandată primeşte, de asemenea, un bonus de 50 de lei după ce efectuează o tranzacţie cu noul card de credit în primele trei luni de la emitere.
Printre beneficiile cardurilor de credit ale băncii se află şi Planul de Rate cu Dobândă Zero pentru cumpărăturile efectuate la oricare dintre cei 30 de milioane de comercianţi din 200 de ţări care acceptă plăţi cu cardurile Visa, ceea ce reprezintă o premieră pentru piaţa din România. Clienţii Millennium Bank primesc şi reduceri de până la 30% la plăţile efectuate cu cardurile de debit sau de credit în reţeaua de comercianţi parteneri ai băncii, prin Programul Discount.