BCP a precizat că Piraeus Bank va plăti un milion de euro pentru Millennium Bank-Greece, după ce BCP îşi va recapitaliza divizia din Grecia cu 400 milioane de euro. Divizia din Grecia a Millennium BCP a demarat operaţiunile în anul 200 şi în prezent a ajuns la o reţea de 120 de sucursale şi 1.200 de angajaţi.

Banco Comercial Portugues a beneficiat anul trecut de ajutorul guvernului pentru a-şi îmbunătăţi capitalizarea, iar divizia sa din Grecia, denumită Millennium Bank, a înregistrat pierderi ca urmare a problemelor economice cu care se confruntă Grecia.

Piraeus Bank a devenit al doilea mare grup bancar din Grecia după ce a preluat părţile sănătoase ale ATEbank, Geniki Bank (divizia din Grecia a Societe Generale) precum şi diviziile din Grecia ale băncilor cipriote: Bank of Cyprus, Cyprus Popular şi Hellenic Bank.

Millennium Bank, care face parte din Banco Comercial Portugues (BCP), şi-a început activitatea pe piaţa românească la 11 octombrie 2007, prin deschiderea simultană a 39 de sucursale, în Bucureşti şi în opt oraşe din ţară. Banca se adresează atât populaţiei, cât şi companiilor.
SURSA: Agerpres