Suma asigurată pentru riscul de deces al personalului Ministerului Apărării Naţionale (MApN) care va executa misiuni de luptă se ridică la 80.000 de euro, potrivit unui anunţ publicat de instituţie pentru selectarea prin licitaţie a asigurătorului.

În cazul riscului de invaliditate de gradul I şi II, poliţa de asigurare va fi de 60.000 de euro, iar pentru invaliditate de gradul III de 40.000 euro.

De asemenea, limita de răspundere va fi de 60.000 de euro pentru riscul de îmbolnăvire, rănire pe timpul şi din cauza acţiunilor de luptă, procesului de pregătire pentru luptă şi îndeplinirii sarcinilor pe timpul serviciului care au ca rezultat clasarea ca inapt, mutilări sau defecte fizice ireversibile ori vătămări corporale sau afecţiuni ce pot fi stabilite în mod obiectiv, se arată în anunţul de participare publicat pe site-ul www.e-licitataţie.ro.

Totodată, asigurătorul va acoperi cheltuielile cu repatrierea în cuantum de până la 14.000 euro, cele pentru spitalizare/tratament ambulatoriu – 60 euro/zi (dar nu mai mult de 90 zile şi mai puţin de 3 zile) şi cele pentru medicamente şi tratament în sumă de până la 6.000 euro.

Licitaţia va avea loc la 29 aprilie, valoarea primelor care urmează să fie achitate fiind estimată la 17,58 milioane de lei pentru următorii patru ani.

Contractul presupune achiziţia serviciului de asigurări de viaţă facultative pentru personalul MApN în cazuri de rănire, îmbolnăvire, invaliditate sau deces, intervenite în timpul şi din cauza unor acţiuni de luptă, procesului de pregătire pentru luptă şi îndeplinirii sarcinilor pe timpul serviciului, în misiuni în cadrul forţelor internaţionale în teatrele de operaţii şi în afara acestora, pe teritoriul naţional şi în afara acestuia.

SURSA: Mediafax