Omul de afaceri Alin Niculae este un antreprenor local, al cărui business s-a dezvoltat permanent în ultimii ani ajungând la afaceri de aproape 500 de milioane de euro. Alin Niculae are o avere de 180-185 milioane de euro, conform ediției de anul trecut a Top 300 Cei mai bogați români, avere care îl poziționa pe locul 19 în clasament.

Noul CEO al Oscar Downstream, Ovidiu Irimeș, este licențiat în electronică la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și are 44 de ani.

„Ovidiu este recunoscut ca având extraordinare abilități de management și leadership. Am toată încrederea că va reuși cu succes să consolideze echipa Oscar Downstream și împreună să atingem orizonturi noi și performanțe notabile” declară Alin Niculae, proprietarul afacerii.

Potrivit acestuia, provocarea principală a acestui rol constă în implementarea proiectelor strategice concomitent cu finisarea unei culturi organizaționale care să rezide în ansamblul valorilor, așteptărilor și viziunii companiei, cu accent pe managementul performanței.

“În noua formulă, guvernanța corporativă este de asemenea privită ca un element cheie cu rolul de a ajuta organizația să îşi crească performanţele economice şi competitivitatea, pe termen lung”, mai spune Alin Niculae.

Oscar Downstream are ca segmente principale de activitate distribuția clasică prin carduri de carburant în rețeaua proprie de stații și distribuția de carburanți printr-o rețea de 1500 de stații de incintă instalate direct la client, la nivel național. Ponderea utilizatorilor finali în totalul vânzărilor a atins 70% la mijlocul anului 2016, iar cea a vânzărilor en-gros 20%. Totalul volumelor vândute in ultimii ani au crescut și își păstrează acest trend datorită concentrării pe vânzarea directă către clientul final, în timp ce vânzările făcute prin licitații publice au scăzut sub 10%. Pe fundalul acestor creșteri, cifra de afaceri a avut totuși o ușoară scădere ajungând la un nivel de 390 milioane euro pe 2015 pe fondul fluctuaților prețului carburantilor și a introducerii supra-accizei în 2014.

“Potențialul Oscar Downstream este extraordinar. Având o bază solidă consolidată în ultimii 3 ani de infrastructura logistică, compania iși asumă obiective ambițioase prin programe de dezvoltare ce urmăresc 4 direcții strategice, respectiv vânzări de 800.000 tone, 35 milioane euro EBITDA, diversificare în retail și extindere regională”, dezvăluie principalele direcții pentru următorii noul CEO.

Potrivit lui Ovidiu Irimeș, dezvoltarea pe segmentul de retail înseamnă noi proiecte greenfield, dar nu exclude nici preluarea de stații white sau a unei rețele existente.

“Pornesc la drum cu încrederea că împreună vom reusi să atingem următorul nivel de dezvoltare și să ne îndeplinim obiectivele strategice asumate. Îmi doresc ca alături de mine echipa Oscar să ajungă să fie recunoscută ca fiind cea mai performantă din industrie. Ne vom evalua atât prin rezultatele operaționale cât și prin măsura în care promovăm și atragem talent atât din cadrul organizației cât și din exteriorul acesteia“, mai spune noul CEO.