Dan Ostahie (44 de ani), patronul Altex, ale cărui afaceri au coborât drastic, la 180 de milioane de euro în 2009, de la 330 de milioane de euro cu un an în urmă, a fost obligat să „îngheţe“, în 2010, toate planurile și proiectele începute, dar anunţă că va investi la anul circa două milioane de euro pentru reorganizarea magazinelor. 
Patru milioane de euro va investi și bucureșteanul Mihai Sofian (56 de ani), proprietarul a 50% din Remat Holding. După ce afacerea lui a crescut în ultimii doi ani, Sofian are în plan, pentru prima jumătate a lui 2011, să inaugureze un nou depozit în afara Capitalei, al patrulea al companiei. „Pe lângă cele patru milioane de euro alocate acestui proiect, nu exclud, până la finalul anului, posibilitatea unor noi investiții“, declară Sofian.
Planuri noi, cu bani europeni
Majoritatea oamenilor de afaceri din Top 300 se arată extrem de dornici să atragă finanţări din banii UE. Unul dintre aceștia este Iustin Paraschiv (29 de ani), care și-a bugetat pentru 2011 investiții de aproximativ patru milioane de euro în proiectul „La Provincia. Pui de casă“. Produsele finite le va comercializa în magazinele proprii (Ana și Cornel). „Proiectul l-am bugetat pentru 2011, rămâne de văzut dacă-l vom demara și finaliza în acelaşi an“, precizează Iustin Paraschiv.
Și timișoreanul Georgică Cornu (55 de ani) va investi cinci milioane de euro într-un proiect turistic, în Herneacova (Timiș), pe o suprafață de teren de 7,5 hectare. „Este vorba de un proiect cu fonduri europene, care va include și un lac pe care vreau să-l populez cu sturioni“, spune omul de afaceri.
Un alt milionar din Timișoara, Teodor Tuducan, are pregătite, pentru 2011, două milioane de euro pentru deschiderea unei benzinării, a unui restaurant Mc Donald‚s și a unui centru comercial din zona zero a Timișoarei, proiect anunțat de mai bine de doi ani.
Timp şi bani pentru construirea de spitale
Pentru că nu au simţit criza, familia Marcu anunţă dezvoltatea businessului Medlife, urmând să pună la bătaie, pentru următorii trei ani, peste 20 de milioane de euro. O mare parte din această sumă va fi alocată, în 2011, pentru deschiderea altor trei spitale, două în București și un altul în Brașov. Planurile de expansiune vizează și Cluj-Napoca, unde intenționează să construiască un spital de chirurgie. Alte investiții majore, preconizate la nivelul Capitalei, sunt reprezentate de inaugurarea a două noi hiperclinici – în zonele Obor şi Titan. De asemenea, va deveni funcțional blocul operator din Hyperclinica Băneasa.  Un nou spital va inaugura în 2011 și familia Andronescu, proprietarii clinicilor Sanador.
Printre oamenii de afaceri din Top 300 care pregătesc investiții în 2011 se numără și Ali Madadi, proprietarul Rădăcini Motors, care a luat de curând franciza Domino’s Pizza. Obiectivul este ca în următorii doi ani să deschidă patru-cinci magazine în fiecare cartier bucureştean. Extinderea a început deja, în prezent fiind deschise două unități.