Valoarea detinerilor publice ale Soros Fund Management a scăzut cu 37% la 3,5 miliarde de dolari. George Soros a cumpărat 1,7% din Barrick, aceasta fiind cea mai valoroasa participatie într-o companie listată din SUA.

Soros a raportat şi că deţine opţiuni de cumpărare a 1,05 milioane de actiuni la SPDR Gold Trust, un fond tranzactionat pe bursa ce urmareşte pretul aurului.

Soros, care şi-a construit averea de 24 miliarde de dolari prin pariuri inteligente pe burse, a avertizat în privinţa riscurilor prezentate de economia chineză, argumentând ca economia alimentată de datorii seamănă cu cea a SUA din anii 2007-2008, înainte ca piaţa creditului să intre în colaps, ducând la o recesiune globală.

În ianuarie, managerul de fonduri de acţiuni devenit filantrop a spus ca o aterizare dură în China este “practic de neevitat”, adaugand ca o asemenea incetinire ar inrautati presiunile deflationiste globale, ar trage in jos bursele si impulsiona obligatiunile guvernamentale ale SUA, mai scrie Bloomberg, citat de Hotnews.ro.

http://economie.hotnews.ro/stiri-burse-21001263-inca-pariu-castigator-pentru-soros-miliardarul-isi-scoate-banii-bursele-din-sua-pariaza-aur.htm