Deşi China numără mai mulţi miliardari decât India, numărul de avioane private este de două ori mai mare în cazul miliardarilor indieni.

Iată câţiva miliardari indieni care deţin avioane private de lux. Interesant este că niciunul dintre aceste avioane nu a fost achiziţionat second-hand.

Mukesh Ambani, preşedinte la Reliance Group, deţine un Boeing Business Jet 2, de 73 de milioane de dolari, cu birou complet utilat şi cu dormitor. Acesta mai are un Falcon 900EX şi un Airbus 319, care a fost personalizat cu birou pentru lucru, o încăpere pentru jocuri, sisteme audio, televiziune prin satelit şi sisteme de comunicaţie wireless.

Atul Punj, de la The Punj Lloyd Group deţine un Gulfstream IV în care încap două paturi, o cabină de duş şi un living spaţios.
 
Anil Ambani se poate lăuda cu un Global Express, un Falcon 2000 şi un Falcon 7X. Toate acestea sunt îmbunătăţite de Bombardier Aerospace, care a mai personalizat avioanele private ale lui Bill Clinton şi Steven Spielberg.

Vijay Mallya, de la Kingfisher Airways are 4 avioane private: un Airbus A319 ACJ (a cheltuit 40 de milioane de dolari pentru interioare), un Gulfstream, un Hawker şi un Boeing 727.
 
Lakshmi Mittal, de la Mittal Holding, baronul oţelului cu o avere de 17 miliarde de dolari, deţine Gulfstream G550 cu care ajunge în 3 state într-o singură zi. Acesta atinge o viteză de peste 1000 km/h şi are spaţiu pentru 8 pasageri. Acest model este un Rolls Royce al avioanelor private.

Gautam Singhania,  de la Raymond Group Mr Singhania are un Challenger şi un elicopter. Interiorul Challenger-ului a fost realizat de Eric Roth.

Sursa: cpp-luxury.com