Probleme foarte mari în Israel. În zona Golfului, s-a înregistrat o creștere a numărului de cazuri de COVID-19, după ce Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită au înregistrat creșteri ale numărului de infecții, în timp ce în Israel sunt posibile unele măsuri restrictive pentru a limita răspândirea virusului, în condițiile în care autoritățile au confirmat un număr record de cazuri active.

Probleme mari pentru mii de români

Sunt peste 11.000 de cazuri active în Israel. De la începutul pandemiei, s-au înregistrat 330 de decese legate de coronavirus. Echipa interministerială pentru coronavirus evaluează situația. Dimineață, în deschiderea ședinței săptămânale a executivului, premierul Benjamin Netanyahu a anunțat că intenționează noi măsuri restrictive pentru a limita propagarea coronavirusului. În localitatea Bnei Brak, 140 de elevi de la o școală religioasă au fost testați pozitiv.

80 din cei infectați deja au fost transferați la hoteluri și centre pentru recuperare. În prezent, în Israel, cele mai multe cazuri de COVID-19 sunt la Ierusalim și Bnei Brak. La nivel naţional sunt internate 84 de persoane în stare gravă, anunță Radio România Actualități.