Concret, pensionarii cu domiciliul în Cluj Napoca nu vor mai putea circula gratuit cu transportul în comun în intervalul orar 6:30-8:30 dimineața.

Primarul Emil Boc a propus acest amendament pentru a preveni aglomerația din autobuze în contextul relaxării măsurilor împotriva pandemiei de coronavirus. Având în vedere că de la 15 mai oamenii ar putea ieși din nou afară din case există un risc uriaș de infectare în masă iar cei cu vârsta peste 65 de ani sunt cei mai vulnerabili.

Ce spune Emil Boc

„Amendamentul pe care vi-l propun este la capitolul 2, articolul 2, se completează după cum urmează: facilitățile la transport public la persoanele vârstnice, pensionari cu domiciliul în Cluj-Napoca și pentru cetățenii de onoare ai municipiului, se acorda sub forma de abonamente valabile de luni până vineri, începând cu ora 8:30, iar sâmbăta și duminica, conform programului de funcționare a CTP, pe perioada anului calendaristic.

Pentru a evita aglomerațiile din mijloacele de transport, recomandarea este că după 8:30 să poată avea acces țoață lumea, înainte de 8:30 să circule doar cei care merg la serviciu, pentru că trebuie să păstram aceasta distanta sociala în autobuze, pentru a limita răspândirea virusului”, a declarat primarul Clujului, citat de Monitorul de Cluj.