Astfel, angajaţii fabricii de maşini Ford din Craiova, vor fi trimişi în şomaj tehnic în perioada 19 martie – 5 aprilie, potrivit liderului de sindicat de uzină.

Producătorul american de mașini a luat această măsură din cauza pandemiei de coronavirus. Maria Manea, lider al Sindicatul Ford Craiova, a transmis că angajații vor primi 78% din salarii în această perioada, dar că este posibil că nu toată lumea să stea acasă.

„În perioada 19 martie – 5 aprilie 2020, angajații Ford intră în șomaj tehnic. Vor fi plătiți cu 78 la sută din salariu. Deocamdată nu știm metodologia de aplicare. Ne-au fost date informații că se întrerupe activitatea. Bănuiesc că mai sunt activități care nu necesită întrerupere, dar asta vom vedea. Din cauza coronavirusului a fost luată această măsură”, a declarat Manea.

Fabrică nu a transmis, încă, oficial, un punct de vedere referitor la informațiile care au ajuns la angajați.

Decizia producătorului american de maşini a fost luată din cauza pandemiei de coronavirus.

Ce se întâmplă cu salariile angajaților?

Liderul Sindicatul Ford Craiova, Maria Manea a declarat pentru Mediafax că angajaţii vor primi 78 la sută din salarii în această perioadă, dar că este posibil ca nu toată lumea să stea acasă.Măsura a fost luată din cauza pandemiei de coronavirus.

„În perioada 19 martie -5 aprilie 2020, angajaţíi Ford intră în şomaj tehnic. Vor fi plătiţi cu 78 la sută din salariu. Deocamdată nu ştim metodologia de aplicare. Ne-au fost date informaţii că se întrerupe activitatea. Bănuiesc că mai sunt activităţi care nu necesită întrerupere, dar asta vom vedea. Din cauza coronavirusului a fost luată această măsură”, a declarat, marţi, pentru Mediafax, Maria Manea, liderul Sindicatului Ford Craiova.

Până în prezent, gigantul auto Ford nu a comunicat oficial oprirea activităţii în uzina din Craiova.

De asemenea, Ford va opri activitatea în toate fabricile din Europa.