Fostul președinte rus Mihail Gorbaciov este de părere că revoltele de la Washington pun la îndoială soarta viitoare a Statelor Unite ca stat. El a vorbit într-un interviu acordat Interfax, citat de dcnews.ro, despre evenimentele din DSUA, apreciiund că asaltul asupra Caoitolului a fost planificat în prealabil și că organizatorii sunt cunoscuți.

„Va trece puțin timp și ne vom da seama de ce s-a făcut cu adevărat acest lucru. Oamenii din noua generație vor înțelege că o cursă a înarmării înseamnă moartea și vor fi gata să tragă concluziile adecvate despre sfârșitul ei. Va exista o întoarcere spre destindere, va exista o întoarcere către abandonarea cursei înarmărilor. Sunt sigur de asta ”, a apreciat fostul președintele. El și-a exprimat speranța că reprezentanții noii generații care vor veni la putere în politică vor găsi un compromis cu privire la problemele de dezarmare.

Nu-mi pierd speranța

„Oamenii care nu vor război se vor uni, iar liderii lor vor trebui să găsească o cale de ieșire. Vor găsi o cale de ieșire și vor găsi noi forme pentru un tratat, luând în considerare noile tipuri de arme. Nu se poate să ne pierdem speranța. Nu-mi pierd speranța la tineri ”, a adăugat Gorbaciov.

Validarea lui Joe Biden în funcția de președinte al SUA a produs adevărate revolte la Capitoliu. În urma bătăilor între poliție și susținătorii lui Donald Trump, 4 persoane au murit, iar câteva zeci au fost arestate. În tot acest timp, Biden este aproape de a fi validat. Scene teribile la Capitoliu, una dintre clădirile simbol ale Americii. Protestele violente împotriva lui Joe Biden s-au lăsat cu urmări tragice. Patru persoane au decedat şi 52 au fost arestate în timpul protestelor violente desfăşurate miercuri la Capitoliu, unde manifestanţi pro-Trump au reuşit să intre în clădirea care găzduieşte Congresul Statelor Unite, a anunţat şeful poliţiei din Washington DC, Robert Contee.