Potrivit Paginademedia.ro, care citează Dailybusiness, Trosc-Pleosc Production SRL solicita insolventa Prima Broadcasting Group (fosta SBS Broadcasting Media), potrivit unui dosar inregistrat luni, 17 noiembrie, la Tribunalul Bucuresti.

“Am facturi neplătite încă de anul trecut. Ultimele facturi neonorate de Prima TV sunt din sezonul de toamnă 2013″, a declarat pentru Paginademedia.ro Mihai Găinușă, fost realizator al emisiunii Cronica Cârcotașilor (sezonul trecut) și producătorul emisiunii Cusurgiii.

"Eu am plătit toate dările la stat. Am pierdut de două ori: că nu am încasat și că am plătit la stat pentru facturile emise. Starea asta nu mai poate continua", a mai spus Găinușă pentru Paginademedia.ro

Pe pagina sa de Facebook, Mihai Gainusa a mentionat recent ca a luat sfarsit sezonul de toamna al emisiunii „Cusurgiii” pe care o prezenta la Prima TV. “Prieteni, sezonul de toamna al emisiunii TV ”Cusurgiii” s-a incheiat. Ne regrupam si ne intoarcem la o ora, speram, ceva mai accesibila. Atat publicului, cat si noua:). Asteptam sugestiile voastre pentru imbunatatirea emisiunii pe site-ul cusurgiii.ro si pe contul de fb cusurgiii. Multumim tuturor celor care ne urmaresc si nu uitati: decat sa va plictisim, mai bine sa ne duceti dorul. Ne auzim zilnic pe Radio 21!!”, spune Mihai Gainusa pe Facebook.

Echipa Cusurgiii este formata din vedete precum Mihai Gainusa, Codrut Keghes, Oana Ionita, Octavian Pascut, Marius Popa si Marina Neagu.

Firma Trosc-Pleosc Production, detinuta de Mihai Alexandru Gainusa, a avut anul trecut o cifra de afaceri de 3,15 milioane de lei si un profit net de 2,12 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor.

Și alte vedete ale Prima TV  au dat in judecata compania, la mai putin de un an de cand postul a reintrat in posesia lui Cristian Burci. Printre acestea se numara fostul prezentator de stiri Cosmin Stan si echipa de la "Trasnitii", mai scrie Dailybusiness.ro

Luna septembrie a marcat aparitia primelor probleme majore pentru Prima TV. Ciudat este ca acestea au aparut in contextul anuntarii unor investitii semnificative, de milioane de euro, in achizitia unor formate de emisiune scumpe precum "Utopia".

La inceputul anului, planurile lui Cristian Burci de resuscitare a Prima TV  ii includeau pe Florin Calinescu si pe Andrei Boncea, care urma sa se ocupe de un sitcom nou "Dolce Vita" si de emisiunea Mondenii. Tot atunci a fost anuntata si lansarea pe TV a jurnalelor satirice TimesNewRoman.