Astăzi, șeful statului i-a oferit Crucea Naţională „Serviciul Credincios” clasa a III-a lui Iulius Filip, disident anticomunist şi fost deţinut politic, în semn de apreciere deosebită pentru determinarea şi curajul cu care a luptat împotriva abuzurilor regimului comunist şi în semn de respect pentru suferinţele îndurate în închisorile comuniste, apărând valorile democratice.

Realizatorul nu a fost șocat de acest gest, ci de faptul că nu i-a oferit cea mai mare decorație a statului român.

”Știți ce este șocant? Faptul că președintele Klaus Iohannis nu i-a dat cea mai mare decorație a statului român. Cea mai mare decorație o au alții cum ar fi Coldea, Maior, Kovesi, chiar și Klaus Iohannis o are”, a zis Mihai Gâdea.

Gâdea a precizat că este dezamăgit de lipsa de organizare a președintelui.

”Klaus Iohannis nu a avut cinci minute în care să apară la Cotroceni și să ofere un gen de moment remarcabil în care președintele unei națiuni vorbește despre una dintre cele mai importante figuri? Nu i-a dat cea mai mare distincție… a bifat că i-a dat-o și gata”, a mai zis Mihai Gâdea.

”Astăzi Klaus Iohannis a avut timp să se întrețină cu Augustin Lazăr, dar să facă o ceremonie pentru Iulius Filip nu a găsit timp”, a reproșat jurnalistul.