Mihai Fifor a scris un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care îi acuză pe liberali că mint. Potrivit acestuia, cei din PNL mint când spun că nu sunt bani pentru majorarea alocațiilor copiilor. Astfel, actualul Guvern vrea să adopte o OUG pentru amânarea majorării alocațiilor.

Social-democratul mai scris și că, de fapt, Guvernul Orban nu vrea să majoreze alocațiile, dar, în schimb, face cadouri multinaționalelor.

Pe de altă parte, acesta a menționat și de sumele extrem de mari pe care Guvernul le-a împrumutat și trage un semnal de alarm cu privire la promisiunile false făcute de actualul Guvern.

Ce a spus exact Mihai Fifor?

„Liberalii mint. Pentru ca asta stiu ei sa faca. Sa minta.

Mint, desigur, si când susțin că nu sunt bani pentru majorarea alocațiilor.

Avand ca temei aceasta minciuna, Guvernul PNL vrea să adopte o ordonanță de urgență, prin care care va amâna termenul intrării în vigoare a legii privind dublarea alocațiilor pentru copii, motivând că nu există fondurile necesare.

Guvernarea liberală minte că nu sunt bani prevăzuți în buget și prin urmare n-ar avea cum să majoreze alocațiile copiilor.
În realitate guvernul Orban pune în scenă o mascaradă convenită cu președintele Iohannis. Astfel, deși a fost promulgată, legea PSD pentru dublarea alocațiile va fi amânată de cabinetul Orban.

Direct spus, guvernul liberal nu vrea să majoreze alocațiile copiilor, dar în schimb face tot felul de cadouri multinaționalelor.
Dramatic e faptul că în buget sunt deja banii pentru majorarea alocațiilor chiar din acest moment, în ciuda minciunilor rostogolite de liberali în spațiul public.

Lucrurile sunt extrem de simple. Acum, în buget sunt prevăzute resursele pentru plata alocațiilor până la finalul anului. Dacă se aplică legea și se dublează alocațiile, banii vor ajunge până la mijlocul anului. Și apoi se face rectificarea pentru completarea sumelor, deci nu există nicio problemă în a acoperi necesarul pentru aceste majorări.

În fiecare lună de guvernare PNL, Executivul s-a împrumutat cu sume mai mari decât impactul pe un an întreg al dublării alocațiilor! Ceea ce ne arată că, de fapt, PNL nu vrea să majoreze alocațiile și trage de timp cu tot felul de promisiuni și asigurări, mint că le vor mări la jumătatea anului, cer anticipate ca să nu fie penalizați de electorat că nu vor plăti acești bani copiilor.

Este același model, același dispreț față de români, ca și în cazul majorării pensiilor și salariilor profesorilor, de la 1 septembrie, pe care de asemenea PNL încearcă să o amâne”, a scris Mihai Fifor pe pagina sa de Facebook.