Cu o tradiție de 55 de ani, Romexpo este emblema Bucureștiului când vine vorba de târguri și expoziții organizate. Cu o su­prafață de peste 100.000 mp pusă la dispoziția expozanților, compania a continuat în toată această perioadă strategia de dezvoltare și modernizare. Planurile continuă și acum pentru a putea răspunde cerințelor și exigențelor tot mai mari venite atât din partea expozanților, cât și a vizitatorilor. „Romexpo este, practic, nucleul celor mai importante evenimente şi activităţi din oraş, fie ele destinate sectorului de business sau publicului larg“, ne-a declarat, într-un interviu, Mihai Costriș, directorul general al Romexpo.

Capital: Mai sunt câteva zile până la deschiderea Construct Expo. Cum putem caracteriza ediția din acest an?
Mihai Costriș:
Construct Expo 2017 este cel mai mare târg de tehnologii, echipamente, utilaje şi materiale pentru construcţii din România. Produse noi, idei noi, servicii noi, afaceri noi. Acestea sunt cele 4 repere ale Construct Expo-2017! Piața construcțiilor din România ar putea crește cu 5,2% în 2017, potrivit estimărilor Eastern European Construction Forecasting Association, organizație ce realizează prognoze referitoare la evolutia piețelor de construcții. Aceeași organizație estimează că piața de construcții din România va crește cu 8,6% în 2018, ca urmare a unei evoluții pozitive a segmentului rezidențial.

Capital: Ce vor putea găsi vizitatorii la ediția din acest an?
M.C.:
În ofertele companiilor expozante veţi regăsi: produse şi sisteme pentru construcţii şi amenajări exterioare, utilaje industriale şi echipamente de șantier, servicii de proiectare, consultanţă, design, antreprenoriat şi execuţie. În centrul atenției vor fi inovația și tendințele, materialele de calitate, arhitectura contemporană, tehnologiile și soluțiile verzi. Vizitatorii vor fi invitați să asiste la demonstrațiile live organizate de companiile expozante, în cadrul cărora reprezentanții acestora vor exemplifica modul de funcționare al echipamentelor comercializate. Construct Expo 2017 este un târg dinamic și reprezintă un punct de atracție pentru antreprenorii și experții în construcții, dar și pentru publicul larg interesat de echipamente și utilaje pentru uz propriu. Restul suprizelor le veți putea descoperi între 23 și 26 martie la Romexpo.

Capital: Putem vorbi deja despre o tradiție a Construct Expo? La a câta ediție s-a ajuns?
M.C.:
Formatul în care Romexpo prezintă grupul de expoziții rezervat construcțiilor se află la a treia reprezentare. O dovadă grăitoare a evoluției expozițiilor o reprezintă lucrările pe care Romexpo le-a demarat pentru construirea a două noi pavilioane de expunere ce au ca termen de finalizare luna august anul acesta. Ediția din 2018 se va putea vizita în noile spații.

Capital: Când au început lu­cră­rile de modernizare?
M.C.:
Lucrările la noile pavilioane au fost reluate în toamna anului trecut. Experienţa expoziţiilor şi evenimentelor organizate în ultimii ani, precum şi solicitările de participare tot mai numeroase au arătat că este necesară extinderea spaţiilor destinate acestor acţiuni.

 

73 este numărul târgurilor și expoziților organizate sau găzduite la Romexpo în 2016, la care au participat peste 6.400 de firme