Compania Walmart a fost înfiinţată în 1962 de Sam Walton. Povestea lui Sam Walton s-a desfăşurat pe repede-înainte. Absolvent al Universităţii din Missouri, s-a înscris în programul de traininguri al companiei J. C, Pennez. Ulterior, a deschis primul magazin de tip Ben Franklin în Newport, Arkansas în 1945, mutându-l cinci ani mai târziu în Bentoville, Arkansas. Până în 1960, împreună cu fratele său James Walton, Sam Walton opera un lanţ de magazine. În momentul în care directorii executivi ai companiei i-au respins conceptul de lanţ de magazine cu reduceri situate în oraşele mici, Sam a fondat singur un astfel de lanţ. De-a lungul timpului a avut tot felul de idei măreţe care i-au garantat succesul. Astfel, în anul morţii sale, 1992, el devenise cel mai bogat om din America. De pildă, la unul din magazinele sale din Arkansas, Sam s-a hotărât să instaleze o maşină de făcut pop-corn în faţa magazinului şi oferea pungi de pop-corn clienţilor pe care i-a atras prin miros. 

Pe al doilea loc în topul Fortune 500 se află grupul American Exxon Mobile Corp., cea mai amre companie petrolieră din lume listată la bursă, cu venituri 246 de miliarde de dolari. În luna aprilie a acestui an, Exxon Mobile a pierdut ratingul de top “AAA”, pe care l-a avut timp de mai bine de şase decenii, din partea agenţiei de evaluare Standard & Poor’s Ratings Services. În 1870, Rockefeller şi asociaţii săi au înfiinţat Standard Oril Company, companie cu cea mai mare capacitate de rafinare de petrol din lume la acea vreme. În 1911, Curtea Supremă de Justiţie din Statele Unite a hotărât să împartă instituţia în 34 de companii mai mici, printre care se aflau Vacuum Oil Company şi Jersey Standard. 55 de ani mai târziu, în 1966, Vacuum Oil Company şi-a schimbat denumirea n obil Oil Corporation pentru ca în 1972, Jersey Standard să devină Exxon Corporation. În 1999, cele două companii au fuzionat şi s-a format Exxon Mobil Corporation. 

Compania Apple, fondată de Steve Jobs, ocupă al treilea loc în Fortune 500, raportând venituri de peste 233 de miliarde de dolari. Compania Apple a fost înfiinţată la 1 aprilie, 1976 de către Steve Jobs, Steve Wozniak, şi Ronald Wayne, pentru a vinde calculator personal Apple I. Acesta a fost construit de mână de către Wozniak şi prima dată arătat publicului la Homebrew Computer Club. Apple I a fost vândut ca o placă de bază (cu procesor, memorie RAM), mai puţin decât ceea ce este astăzi considerat un computer personal. Apple I a fost lansat pe piaţă în iulie 1976 cu pretul de 666.66 dolari.

Pe locul patru se află compania lui Warren Buffet, Berkshire Hathaway cu venituri estimate la 210 de miliarde de dolari. La data de 31 martie, holdingul Berkshire Hathaway deţinea 9,811 milioane de acţiuni Apple Inc în valoare de 1,07 miliarde de dolari şi miza pe revenirea companiei de tehnologie după o scădere provocată de încetinirea vânzărilor iPhone. Totodată, Berkshire Hathaway și-a majorat participația la Visa, dar a vândut aproape toate acțiunile pe care le deținea la Procter & Gamble și AT&T. În ultimii 50 de ani, Berkshire a cumpărat mai multe zeci de companii în diferite sectoare variind de la asigurări la companii de transport feroviar în condițiile în care Warren Buffett recomandă diversificarea investițiilor în afaceri capabile să asigure o creștere constantă a veniturilor pe termen lung.

McKesson se află pe locul cinci în Top Fortune 500 cu venituri de 181 de mii de milioane de dolari. Compania  a fost înfiinţată de John McKesson şi Charles Olcott în 1833. În prezent, compania este una din cele mai mari din SUA şi liderul în distribuţia de produse farmaceutice şi logistică medicală IT. Urmaşii lui McKesson deţin o mare parte din acţiun