Windows 8, cel mai nou sistem de operare al companiei Microsoft, este aşteptat cu nerăbdare de către utilizatorii din întreaga lume. Compania va prezenta versiunea test la World Mobile Congress 2012, care va avea loc la sfârşitul acestei luni la Barcelona şi varianta finală în toamnă.
Între timp, pe blogul oficial al companiei, Microsoft a prezentat logo-ul Windows 8. Acesta este mult mai simplu decât cel al Windows 7, având o singură culoare, bleu. Noul logo a fost  primit bine de utilizatori, însă criticat de presă şi analişti.

Mulţi spun că noul logo seamănă cu un steag şi ar fi preferat mai multe culori.  "Am preferat să ne întoarcem la origini şi la ceea ce înseamnă Windows de fapt. Am creat acest logo pentru a ilustra o fereastră", a declarat Sam Moreau, principal director of User Experience for Windows.

Odată cu lansarea versiunii test a Windows 8, Microsoft va prezenta propriul magazin online de aplicaţii proiectate special pentru acest sistem de operare, care va concura cu sistemul Android de la Google şi iOS de la Apple.