În total, 18 multinaţionale americane figurează printre cele 25 de întreprinderi din acest clasament. Microsoft se află în frunte, înaintea grupului din domeniul soluţiilor informatice SAS, a celui specializat în stocare de date NetApp, a gigantului din domeniul internetului, Google, şi a grupului de mesagerie FedEx. McDonald’s se situează pe locul al optulea.
Primele 10 multinaţionale din clasament sunt americane, iar prima multinaţională europeană se situează pe locul al 11-lea: este vorba de gigantul britanic din domeniul vinurilor şi spirtoaselor Diageo. Pe locul al 15-lea se află grupul de utilaj cu baza în Liechtenstein Hilti şi pe locul al 17-lea compania spaniolă Telefonica.
Nici o companie asiatică nu figurează în clasament.
„Microsoft este în fruntea listei, deoarece este o societate care crede cu tărie că a împărtăşi o cultură bazată pe încredere este un bun mod a face afaceri”, a explicat pentru AFP Jose Tolovi, de la „Great place to work”. Acest clasament a fost întocmit pornind de la chestionare completate în 45 de ţări de către angajaţi ai unor multinaţionale şi de către membri ai serviciilor de resurse umane ale companiilor respective.
Sursa: Agerpres

TOP 10 multinaționale unde e cel mai bine să lucrezi
1    Microsoft
2    SAS
3    NetApp
4    Google
5    FedEx Express
6    Cisco
7    Mariott
8    Mc Donald’s
9    Kimberly-Clark
10    SC Johnson