Pentru a facilita acest lucru, ca parte a Instrumentului European de Microfinanţare Progress, un acord de împrumut în valoare de opt milioane de euro a fost semnat cu instituţia română de microfinanţare Patria Credit. El va permite acordarea de micro-împrumuturi cu o valoare maximă de 25.000 de euro unui număr de peste 2.000 de micro-întreprinderi din România.
Acesta este al cincilea acord şi cel mai mare de până acum din cadrul Instrumentului European de Microfinanţare Progress (Microfinanţarea Progress).
 
Microfinanţarea Progress dispune de un buget de 200 milioane de euro din partea Comisiei Europene şi a Băncii Europene de Investiţii și are ca scop sprijinirea celor care au dificultăţi în obţinerea de credite, în special a micro-întreprinderilor sau persoanelor fizice autorizate.
Microfinanţarea Progress nu oferă finanţare în mod direct micro-întreprinderilor sau persoanelor fizice, ci prin intermediul instituţiilor ce acordă astfel de micro-finanţări, cum ar fi Patria Credit din România.