Practic, deşi băncile au pus la bătaie aproape două milliarde de lei, adică de două ori mai mult decât suma indicativă pentru această licitaţie, Finanţele s-au cramponat să nu plătească mai mult de 6,82% (randament mediu) şi astfel au atras doar 735,7 milioane lei.
Analiştii ING semnalau într-un raport din această dimineaţă că MFP s-ar putea să se oprească la un randament de maximum 6,83%, în condiţiile în care, vineri, un secretar de stat din MFP sugera o rezistenţă puternică de plăti randamente mai mari, deoarece acestea nu sunt în concordanţă cu fundamentele economice şi reducerea ratei inflaţiei.
Totuşi, analiştii ING se aşteptau la o alocare bună la această licitaţie, iar rezultatul pare a nu fi în linie cu aceste aşteptări.
Este interesant faptul că deşi au programat pentru această lună vânzarea de titluri de stat în sumă de 4 miliarde lei, MFP a atras doar puţin peste jumătate din această sumă, ceea ce ar putea sugera că statul încă are rezerve de lichidităţi sau că pentru luna viitoare s-ar putea confrunta cu o presiune pe randamente.