‘De mâine (duminică n.r), noile titluri de călătorie pot fi achiziţionate atât de la casieriile Metrorex cât şi de la cele ale RATB. De asemenea, celelalte titluri de călătorie existente ale Metrorex rămân valabile, fără a suferi modificări’, precizează reprezentanţii Metrorex într-un comunicat remis, sâmbătă, AGERPRES.

Cu biletul unic Metrorex – RATB se pot efectua călătorii multiple cu metroul şi mijloacele de transport de suprafaţă ale RATB într-un interval de 60 de minute. Ultima validare se poate efectua cu un minut înainte de expirarea perioadei stabilite, de o oră, fiind permisă călătoria până la capătul liniei RATB sau până la ieşirea din staţiile Metrorex. 

Costul biletului unic este alcătuit din costul biletului RATB, în valoare de 1,30 lei, cel al biletului Metrorex, în valoare de 2,50 lei, la care se adaugă costul cardului şi cheltuielile cu mentenanţa. 

Noile titluri de călătorie, care pot fi utilizate în toate staţiile de metrou, sunt: bilet unic 60 minute (valabil pe liniile urbane RATB şi Metrorex) – 5 lei, bilet cu 10 călătorii de câte 60 minute pentru fiecare călătorie (valabil pe liniile urbane RATB şi Metrorex) – 34 de lei şi abonament de o zi (valabil pe liniile urbane RATB şi Metrorex) – 17 lei.

Biletele unice vor putea fi încărcate pe suport contactless ultralight şi validate, atât la porţile de acces din staţiile de metrou, cât şi la validatoarele din mijloacele de transport de suprafaţă. 

Implementarea noilor titluri de călătorie a fost agreată prin Acordul de principiu privind oferta tarifară integrată pentru sistemul de transport public din municipiul Bucureşti semnat de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi de ministrul Transporturilor, Felix Stroe, în data de 29 noiembrie 2017.AGERPRES