Invitat joi seara, într-o emisiune la B1 TV, Lucian Șova a susținut că firma de construcții Astaldi are de recuperat 47 de milioane de euro de la Metrorex și pe cale de consecință poate oricând să-i blocheze conturile. Potrivit lui Șova, ministrului Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, este conștient de această situație, Astaldi ieșind câștigător la toate instanțele. 

“Practic, mâine, dacă vrea să închidă metroul, poate, că are hotărâre judecătorească, la orice oră. Guvernul știe acest lucru”, a spus Șova. 

El a susținut că de trei luni face eforturi de a plăti această sumă. “Și fac eforturi, încununate cu succes până la această oră, de a identifica și prezumitivii vinovați”, a susținut ministrul demisionar al Transporturilor. Lucian Șova a menționat că a trimis de curând către OLAF raportul Corpului de control al Ministerului Transporturilor privind subiectul aflat în discuție. “Statul român trebuie să știe că acești bani trebuie plătiți, dacă vrem să mai mergem cu metroul și trebuie recuperați de la cei care se fac vinovați de acest lucru”, a punctat Șova.

Ministrul demisionar al Transporturilor a vorbit și despre situația autostrăzilor, spunând administrarea deficitară a contractelor cu antreprenorii din domeniu este cauza principal pentru care aceastea nu sunt finalizate. „N-avem mai multe autostrăzi pentru că toate contractele cu autostrăzi au fost administrate necinstit de cei care trebuiau să le administreze. Toți cei care reprezentau statul trebuiau să creeze condițiile ca antreprenorii să lucreze. Pe toate șantierele de autostrăzi și de căi ferate din România nu mai există nicio barieră administrativă în calea antreprenorilor să lucreze, dar șocul a fost foarte mare, pentru că s-au trezit într-o situație până acum, când câștigau bani din revendicări, fără a lucreze”, a comentat Șova.