După introducerea în circulaţie a acestui tren – vineri, 27 mai 2016 – Metrorex va avea în exploatare 22 de trenuri tip BM3 din cele 24 contractate cu firma CAF – Spania. 

"Metrorex informează publicul călător asupra faptului că, începând cu data de 27.05.2016, va fi pus în exploatare pe Magistrala 2 (Berceni – Pipera) cel de-al şaselea tren tip BM3, denumit Putna, din pachetul de opt trenuri care au ca termen final de punere în funcţiune 30.06.2016", afirmă compania, într-un comunicat remis Agerpres. 

Metrorex a încheiat cu compania spaniolă două contracte pentru 24 de trenuri, un contract vizând livrarea unui număr de 16 trenuri, iar unul opt trenuri. Putna este cel de-al şaselea tren livrat în baza contractului ce a avut ca obiect cele opt trenuri. 

În perioada 24 – 25 mai 2016, a avut loc recepţia la punerea în funcţie a trenului de metrou achiziţionat de la firma CAF – Spania. De asemenea, a fost recepţionat şi echipamentul ATC îmbarcat, montat pe acest tren, echipament achiziţionat de la firma Bombardier Transportation – Italia. 

Potrivit Metrorex, joi, 26 mai 2016, trenul de metrou tip BM3 Putna va fi predat furnizorului serviciilor de mentenanţă, firma Alstom Transport, în vederea efectuării serviciilor de mentenanţă preventivă.