Metrorex a publicat pe site-ul de licitaţii publice anunţul de intenţie privind organizarea unei licitaţii pentru  extinderea Magistralei 4 cu încă două staţii: Laminorului şi Străuleşti. Potrivit companiei, durata estimată a contractului este de 24 de luni de la data atribuirii, iar valoarea estimată este de 375 milioane de lei, finanţarea urmând să fie asigurată de la bugetului statului.
Metrorex intenţionează să realizeze execuţia structurii de rezistenţă pentru tunele, galerii şi staţiile de metrou Laminorului şi Străuleşti, în vederea extinderii reţelei cu două noi staţii pe Magistrala 4. În cadrul aceluiaşi proiect vor fi realizate şi lucrările de structură ale depoului de metrou din zona lacului Străuleşti, a  terminalului multimodal pentru autobuze şi microbuze, precum şi a primului park&ride din vecinatatea metroului.
Acum Magistrala 4 de metrou are staţiile Gara de Nord 2, Basarab 2, Grivita şi 1 Mai, iar în luna iulie vor fi puse în funcţiune alte două (Pajura şi Parc Bazilescu).