Metro, care deţine 2.200 de magazine în 30 de ţări, vrea ca acest obiectiv să se aplice la principalele posturi de conducere, inclusiv consiliul de administrare, alcătuit în prezent din patru bărbaţi.

Anunţul Metro vine după ce, în noiembrie, Guvernul cancelarului Angela Merkel a cerut creşterea ponderii femeilor în consiliile de administraţie ale companiilor germane. Astfel, companiile listate la bursă vor trebui să aloce femeilor cel puţin 30% din locurile din consiliile de administraţie.

Deşi cea mai mare economie a Europei are o femeie drept lider şi mai multe posturi cheie din Guvern, doar şase procente din poziţiile în consiliile de administraţie şi 22% din poziţiile în consiliile de supraveghere ale companiilor germane incluse în indicele bursier DAX sunt ocupate de femei. Directorul financiar de la Lufthansa AG, Simone Menne, este singura femeie care deţine o poziţie de director financiar sau director general la o companie din indicele DAX al Bursei de la Frankfurt.

Începând din 2016, cele mai mari 108 companii germane listate vor fi obligate să aibă cel puţin 30% din poziţiile din board ocupate de femei, fără excepţii.

Metro a anunţat că îşi va îndeplini obiectivele referitoare la consiliul de supraveghere după Adunarea Generală a companiei de anul viitor.

'O compoziţie diversificată a personalului este decisivă pentru succesul companiei noastre', se arată într-un comunicat al şefului Departamentului de resurse umane al Metro, Heiko Hutmacher.

În prezent, cinci din cele 20 de locuri din consiliul de supraveghere al Metro sunt ocupate de femei.

Metro Group este una dintre cele mai mari şi mai extinse companii de retail din lume. Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.

SURSA: Agerpres