MetLife, lider global în asigurări, planuri de pensii şi programe de beneficii pentru angajaţi, prin intermediul companiei afiliate Alico Asigurări România, a finalizat achiziţia operaţiunii de asigurări de viaţă din România a Aviva PLC, cu sediul în Marea Britanie.  Potrivit unui comunicat al companiei, tranzacţia a fost anunţată pe 30 ianuarie 2012, iar achiziţia operaţiunilor de pensii deţinute de Aviva în România, anunţată la aceeaşi dată, aşteaptă aprobarea din partea autorităţilor competente.
Prin extinderea bazei de clienţi şi a distribuţiei, MetLife îşi consolidează poziţia în top 3 cele mai mari companii de asigurări de viaţă din România în funcţie de primele de asigurări de viaţă şi accidente.
”MetLife deţine operaţiuni în Europa Centrală de 22 de ani, iar această regiune reprezintă o piaţă strategică pentru noi. Suntem încântaţi de această oportunitate de a ne extinde operaţiunile şi de a ne consolida poziţia pe piaţa din România”, a declarat preşedintele MetLife pentru Regiunea Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA), Michel Khalaf.
Acesta a precizat că obiectivul MetLife este de a ajuta clienţii să identifice soluţiile potrivite pentru a-şi proteja familia şi veniturile.
”Printr-o ofertă diversificată de produse de economisire şi protecţie adaptate nevoilor
specifice, disponibilă printr-o reţea de distribuţie extinsă, clienţii noştri din România vor avea acum la dispoziţie mai multe mijloace pentru a-şi administra resursele financiare din viitor”, a adăugat el.

Şef nou peste Aviva

MetLife o numeste pe Carmina Dragomir în poziţia de Director General Executiv al Aviva Asigurări de Viaţă în România. Carmina Dragomir coordonează în prezent Divizia de Operaţiuni a grupului MetLife, Inc. în România, în cadrul Alico Asigurări România S.A..
Numirea Carminei Dragomir în noua funcţie are loc în urma finalizării achizi_iei companiei de asigurări de viaţă Aviva în România si este supusă procesului de aprobare din partea autorităţilor. Ea îl înlocuieste în funcţie pe Mihai Popescu, care va urma alte oportunităţi de carieră.
Din noua poziţie, Carmina Dragomir va asigura integrarea cu succes a operaţiunilor de asigurări de viaţă Aviva cu cele ale Alico Asigurări România, companie afiliată MetLife, Inc., având ca obiectiv principal respectarea promisiunilor făcute clienţilor celor două companii şi optimizarea serviciilor destinate acestora.