”Bunicii mei au venit din Germania, Austria şi Polonia. Părinţii Priscillei au fost refugiaţi din China şi Vietnam. Statele Unite reprezintă o naţiune de imigranţi şi ar trebui să fim mândri de asta”, a scris Mark Zuckerberg pe pagina sa de Facebook.

El s-a arătat îngrijorat de impactul recentelor ordine semnate de Donald Trump. ”Trebuie să menţinem ţara asta în siguranţă, dar ar trebui să facem asta concentrându-ne asupra celor care într-adevăr pot fi o ameninţare”, a mai scris el, citat de news.ro.

Zuckerberg este de părere că atenţia crescută la impunerea şi aplicarea legilor dincolo de oamenii care reprezintă cu adevărat o ameninţare ar putea face ca toţi americanii să fie mai puţin în siguranţă, în timp ce milioane de persoane nevinovate şi care nu au documente să trăiască cu frica deportării.

”Ar trebui să ţinem uşile deschise refugiaţilor şi celor care au nevoie de ajutor. Aceştia suntem noi. Dacă am fi refuzat refugiaţi cu câteva decenii în urmă, familia Priscillei nu ar fi fost aici acum”, a mai notat Zuckerberg, citat de news.ro.

El a precizat că, totuşi, s-a bucurat să îl audă pe Donald Trump afirmând că ”va găsi o soluţie” pentru Dreamers (visători, n.r.) – imigranţii care au fost aduşi în ţară de părinţi la o vârstă fragedă.

”În prezent, 750.000 de Dreamers beneficiază de programul Deferred Action for Childhood Arrivals (DACA) care le permite să trăiască şi să muncească legal în Statele Unite. Sper ca preşedintele şi echipa sa să păstreze aceste protecţii, iar în următoarele săptămâni voi lucra cu echipa noastră la FWD.us (grup care face lobby pentru reforma privind imigranţii, n.r.) pentru a încerca să ajutăm”, a mai scris Zuckerberg.

Cofondatorul companiei Facebook a mai spus că l-a încântat şi declaraţia lui Trump potrivit căreia ”ţara ar trebui să continuie să beneficieze de pe urma oamenilor de mare talent care vin aici”.

”În urmă cu câţiva ani, am predat la o şcoală unde unii dintre cei mai buni elevi ai mei nu aveau documente. Şi ei erau viitorul nostru. Suntem o naţiune de imigranţi şi avem de câştigat toţi când cei mai buni, mai sclipitori din lume pot trăi, munci şi contribui aici. Sper să găsim curajul şi compasiunea să aducem toţi oamenii împreună şi să facem din lumea asta un loc mai bun”, a încheiat Mark Zuckerberg.

Preşedintele Donald Trump a semnat, vineri noaptea, un ordin executiv care suspendă primirea refugiaţilor şi impune controale dure pentru cetăţenii a şapte ţări predominant musulmane care vor să viziteze Statele Unite. Republicanul a susţinut că acest ordin executiv îi va ţine departe pe ”teroriştii islamişti radicali” de Statele Unite.