Este cutremurător! Ivan Patzaichin spera că se va face bine, în lupta pe care a dus-o cu nemiloasa boală.

Cel puțin așa reiese din mesajul pe care i l-a transmis unui jurnalist sportiv, care l-a întrebat care mai era starea sa de sănătate.

Este cutremurător! A crezut că boala evoluează spre bine

Ivan Patzaichin a murit, duminică, în Spitalul Elias, la vârsta de 71 de ani, după un cancer pulmonar. Jurnalistul Gabi Safta a publicat pe pagina sa de socializare un ultim mesaj pe care marele sportiv i l-a transmis cu doar două zile înainte de a pleca dintre noi.

Marele sportiv spunea în mesaj că lucrurile merg spre bine, însă din păcate două zile mai târziu a murit!

”Este spre bine. Mulțumesc”, i-a răspuns Ivan Patzaichin lui Gabi Safta, legat de starea sa de sănătate.

Trupul fără viață al lui Ivan Patzaichin a fost depus luni la Muzeul Clubului Sportiv Dinamo. Astfel, începând de la ora 12, toți cei care l-au admirat pe Ivan Patzaichin îi pot aduce marelui sportiv un ultim omagiu la Muzeul Clubului Sportiv Dinamo, acolo unde trupul său neînsuflețit va fi depus până în ziua înmormântării, potrivit romaniatv.net.

Multiplu campion  european, mondial și olimpic

Ivan Patzaichin s-a născut la 26 noiembrie 1949, în satul Mila 23, comuna Crişan, judeţul Tulcea, acolo unde a fost numit cetăţean de onoare. S-a dedicat 17 ani sportului şi a câştigat peste 40 de titluri de campion naţional şi peste 30 de campion balcanic.

A fost campion european în 1969. A cucerit de opt ori medalia de aur, de şapte ori pe cea de argint şi de alte şapte ori pe cea de bronz la Mondiale.

Cele mai mari performanţe le-a obţinut la Jocurile Olimpice, la care a fost prezent la cinci ediţii, între 1968 şi 1984, cucerind de patru ori aurul olimpic: Mexic 1968, Munchen 1972, Moscova 1980 şi Los Angeles 1984 şi de trei ori medalia de argint (1972, 1980 şi 1984).