Mesaj de ultima oră pentru Simona Halep de la un mare campion. Roger Federer i-a transmis un mesaj de încurajare sportivei române, înaintea finalei de sâmbătă contra Serenei Williams.

Elvețianul a arătat că Halep trebuie să aibă o mentalitate de învingătoare și să se gândească că și-a câștigat dreptul de a juca ultima etapă a competiției:

”Să încerce să câștige. Trebuie să ai o mentalitate de învingător, nu? Nu merge cu „Gata, sunt în finală” sau că „Joc împotriva Serenei, n-am nicio șansă” pentru că dacă gândești așa, vei pierde. Trebuie să ai mentalitate de învingător, să te gândești că meriți să fii aici, că ți-ai câștigat acest drept. Nu poți să ajungi în finala de la Wimbledon jucând mediocru. Adică sunt unii care o fac, dar aici nu este cazul. Trebuie să te bucuri de moment, dar asta mai mult după ce câștigi. Trebuie să fii concentrată la maximum, să nu fii depășită de eveniment. Oricum ea știe ce are de făcut și asta e grozav”, a declarat Roger Federer, la conferință de presă după victoria contra lui Rafael Nadal.

Serena Williams (10 WTA) și Simona Halep (7 WTA) se vor înfrunta sâmbătă, 13 iulie, de la ora 16:00, în finala feminină de la Wimbledon 2019.

Serena Williams pare să plece ca favorită în ultimul act al acestei ediții de la Wimbledon datorită experienței bogate și a numeroaselor titluri de Mare Șlem pe care le are în palmares. În plus, americanca stă mult mai bine în confruntările directe cu Simona Halep.