„Nu poate exista niciun nou program dacă nu încheie (acordul) cu troika”, creditorii publici ai Atenei, reunind Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, a declarat Angela Merkel în timpul unei conferinţe de presă la Paris împreună cu preşedintele francez Nicolas Sarkozy.
Atât preşedintele francez Nicolas Sarkozy, cât şi cancelarul german Angela Merkel şi-au exprimat dorinţa ca Grecia să-şi plaseze veniturile de stat într-un fond separat pentru a-şi achita datoria şi pentru a evita intrarea în incapacitate de plată, cerând încă o dată grecilor „să-şi respecte cu rigurozitate” angajamentele, informează AP.
„Grecii şi-au luat angajamente, ei trebuie să le respecte cu rigurozitate. Nu există nicio alegere, timpul este scurt, este o chestiune de zile”, a declarat Sarkozy. Pe de altă parte, cancelarul Angela Merkel a declarat luni că este „normal să sprijine părţile prietene”, referitor la sprijinul pe care i-l oferă lui Nicolas Sarkozy pentru alegerile prezidenţiale din Franţa.
„Îl susţin pe Nicolas Sarkozy pe toate planurile, pentru că suntem părţi prietene”, a spus Merkel, întrebată în legătură cu sprijinul pe care intenţionează să îl ofere atunci când Sarkozy îşi va depune oficial candidatura. „Este firesc să ne sprijinim părţile prietene”, a mai spus cancelarul german.
Sursa: Agerpres