Direcţia Impozite şi Taxe a Primăriei Craiova a scos la vânzare un autoturism Mercedes şi un teren apaţinând patronului Adrian Mititelu în contul unor datorii pe care clubul Universitatea Craiova le are faţă de municipalitate. Decizia nu face decât să acutizeze conflictul dintre finanţatorul clubului de fotbal şi primarul Antonie Solomon.

Municipalitatea a publicat un anunţ prin care scoate la licitaţie bunurile mai multor societăţi comerciale cu restanţe de plată, printre care se găsesc şi două firme controlate de Adrian Mititelu. Cea mai importantă dintre ele este SC Fotbal Club U. Craiova, societate care administrează clubul de fotbal Universitatea Craiova. Astfel, Direcţia Impozite şi Taxe a scos la vânzare unul dintre autoturismele de lux folosit de oficialii clubului, un Mercedes CL 500. Preţul de pornire al limuzinei este de 255.582 de lei (n.r. – peste 60.000 de euro).

O altă societate controlată de patronul grupării Universitatea Craiova executată silit de primărie este SC Cetatea Banilor City SA, firmă înfiinţată de Mititelu pentru a prelua datoriile clubului de fotbal şi pentru a obţine licenţa de participare în ediţia 2009-2010 a Ligii I. Municipalitatea i-a scos la vânzare un teren intravilan de 7,6 hectare de lângă Balta Craioviţei, al cărui preţ de pornire este de aproape 38 de milioane de lei (n.r. – peste 9 milioane de euro).

„Este vorba despre nişte terenuri de lângă Pic”, a declarat, marţi, Ioan Văcariu, directorul Direcţiei Impozite şi Taxe.

Întrebat dacă Direcţia Impozite şi Taxe a Primăriei Craiova poate pune sechestru pe jucătorii echipei de fotbal aşa cum au procedat alte primării din ţară, Văcariu a răspuns: „Legal nu se poate face acest lucru. Dar clubul are conturile blocate şi la orice transfer de jucător, sumele care intră în conturi vor ajunge la noi”.

Datoriile clubului Universitatea Craiova faţă de Primăria Craiova sunt cifrate la aproximativ 700.000 de lei.

SURSA: Mediafax