„Clasa S este cel mai bun model din lume în segmentul de lux și vom prezenta multe surprize în materie de tehnologie odată cu lansarea noului model. Va oferi clienților ceva foarte diferit de concurenții direcți  și va acoperi o arie mult mai largă de clienți”, a declarat jurnaliștilor de la AutoExpress managerul de produs din cadrul Mercedes-Benz, Uwe Ernstberger.
Britanicii susțin că ideea de a „acoperi o arie mult mai largă de clienți” ascunde, de fapt, o extindere a gamei S cu încă trei modele. Este vorba, în primul rând, de o versiune cu ampatament mărit a modelului standard care are rolul de a face uitată scoaterea din producție a modelelor Maybach. Viitorul model ar trebui să fie și urmașul direct al luxosului  S600 Pullman.
Al treilea model al familiei S ar trebui să fie un coupe de dimensiuni mari, vehicul care a mai existat cu ani în urmă în gama S, în timp ce lovitura de grație dată concurenței ar trebui să vină de la varianta cabriolet a acestuia. Acest ultim model al gamei S va avea un plafon retractabil cu dimensiuni impresionante și va oferi loc pentru patru pasageri.
Toate modelele gamei S de la Mercedes-Benz vor fi echipate cu un nou sistem de termoviziune, denumit  6D-Vision, care are rolul de a „desoperi” pietonii aflați în spatele unor vehicule parcate și care ar putea apărea brusc în fașa vehiculului. De asemenea, sub caroseria vehiculelor se va afla un sistem de suspensie revoluționar, Magic Body Control (MBC), care va îmbunătăți radical confortul. La aceste noi echipamente se adaugă deja cunoscutele Distronic Plus, asistent activ pentru monitorizarea unghiului mort, Night View Assist Plus sau Parktronic. Lansare noii game S a germanilor de la Mercedes –Benz va avea loc, cel mai probabil, în prima parte a anului 2013.