Maybach, model care a fost resuscitat iniţial în 2002 şi a cărui producţie a fost întreruptă în 2012 din cauza vânzărilor slabe, va fi comercializat sub sigla Mercedes-Maybach S 600. Limuzina ultra-luxoasă va fi prezentată oficial la saloanele auto de la Los Angeles şi Guangzhou, în China, relatează Bloomberg.

"Sunt sigur că Maybach va avea succes", a declarat marţi Ola Kaellenius, directorul de vânzări al Mercedes-Benz.

Potrivit reprezentanţilor Mercedes-Benz, noile Maybach vor fi mai ieftine decât precedentele modele, care erau construite individual şi costau peste 350.000 de dolari. Principalele pieţe vizate sunt cele din China, SUA, Germania, Rusia şi Orientul Mijlociu.

Mercedes-Benz a anunţat, de asemenea, că va îşi va redenumi portofoliul de maşini, care este estimat să depăşească 30 de modele până în 2020.

Astfel, toate SUV-urile produse de Mercedes vor avea iniţialele GL, urmate de literele corespunzătoare modelelor din seriile de bază ale constructorului auto german, şi anume A, B, C, D, E şi S.

De exemplu, SUV-urile din clasa M vor deveni GLE, cele din clasa GL vor fi redenumite GLS, pentru a fi asociate cu clasa S de lux, iar cele din clasa GLK se vor numi GLC. Numele SUV-ului din clasa G nu va fi modificat.