Membrii Guvernului primesc doza de rapel a vaccinului împotriva COVID-19 miercuri, începând cu ora 9.00, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar „Dr. Carol Davila”, a transmis Executivul.

Premierul Florin Cîţu s-a vaccinat sâmbătă cu doza de rapel împotriva COVID-19, tot la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar „Dr. Carol Davila”. Ulterior, şeful Executivului a declarat că este important să fie făcut şi rapelul, altfel toate eforturile în combaterea pandemiei au fost degeaba.

Vineri, preşedintele Klaus Iohannis a făcut rapelul la vaccinul împotriva SARS-CoV-2, a transmis Administraţia Prezidenţială.

„Preşedintele s-a vaccinat şi se simte bine”, a informat Preşedinţia, vineri, la solicitarea news.ro.

Pe 16 ianuarie, şeful Executivului a făcut prima doză de vaccin. Florin Cîţu a venit la centrul de vaccinare îmbrăcat cu un tricou inscripţionat cu mesajul „Împreună învingem pandemia”.

Pe 20 ianuarie, vicepremierii Dan Barna şi Kelemen Hunor, dar şi miniştrii Guvernului Cîţu s-au vaccinat tot la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar „Dr. Carol Davila” din Bucureşti. Printre primii vaccinaţi s-au aflat ministrul de interne Lucian Bode şi vicepremierul Kelemen Hunor. Miniştrii care s-au vaccinat i-au îndemnat pe oameni să facă acelaşi lucru.

Aproape 930.000 de doze de vaccin anti-COVID-19, administrate până acum

Comitetul naţional pentru vaccinarea anti-COVID (CNCAV) a informat marți că, în ultimele 24 de ore, au fost administrate 38.807 de doze de vaccin, dintre care 33.862 de doze de vaccin Pfizer şi 4.945 doze de vaccin Moderna, potrivit datelor puse la dispoziţie marţi de INSP prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

Dintre acestea, 935 de persoane au primit prima doză de vaccin Pfizer, iar 32.927 – rapelul, în timp ce 4.945 de persoane au fost imunizate cu prima doză de vaccin Moderna.

Până în prezent, conform CNCAV, au fost administrate 889.756 de doze de vaccin Pfizer (începând cu data de 27 decembrie 2020) şi 40.399 de doze de vaccin Moderna (vaccinul Moderna se administrează din data de 4 februarie 2021), fiind vorba în total despre 930.155 de doze de vaccin anti-COVID.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 47 de reacţii adverse de tip general, toate la vaccinul Pfizer, nefiind înregistrată nicio reacţie adversă la vaccinul Moderna. CNCAV precizează că 8 reacţii adverse sunt în curs de investigare.

De la începutul imunizării, s-au înregistrat 2.517 de reacţii adverse la vaccinul Pfizer şi 9 la Moderna.