'Ofensiva terestră face în general ca un război să devină permanent', a avertizat şeful guvernului rus într-un interviu pentru ediţia de vineri a cotidianului german Handelsblatt.

'Americanii şi partenerii noştri arabi trebuie să se gândească bine: vor un război permanent?', a declarat Medvedev.

'Ar fi imposibil' ca un astfel de război să fie câştigat rapid, 'în special în lumea arabă, unde fiecare luptă cu fiecare', a mai spus el, conform traducerii în germană a afirmaţiilor sale.

 

'Toate părţile trebuie obligate să se aşeze la masa negocierilor, în loc să dezlănţuie un nou război mondial', a declarat el.

Medvedev a mai spus că SUA şi Rusia trebuie să exercite presiune asupra tuturor părţilor implicate în conflict pentru a se ajunge la o încetare a focului.

Rusia desfăşoară bombardamente aeriene în jurul oraşului cheie Alep, în sprijinul ofensivei puternice a trupelor loiale preşedintelui sirian Bashar al-Assad împotriva rebelilor. De cealaltă parte, forţele aeriene ale SUA şi ale altor ţări occidentale sunt de asemenea implicate în atacuri aeriene în nordul Siriei împotriva poziţiilor jihadiste.

Arabia Saudită a vorbit recent despre o posibilă desfăşurare de trupe terestre în Siria, în cadrul coaliţiei internaţionale împotriva grupării jihadiste Stat Islamic.