Clinicile noi anunțate urmează să fie inaugurate până la finele anului 2014, iar investiția totală pentru acestea este de aproximativ 4 milioane euro Cu aceste noi unităţi, MedLife vrea să înceapă o campanie de extindere naţională a reţelei.

Deși au trecut 20 ani de la startul investițiilor în unitățile private de sănătate din România, niciunul dintre operatorii de calibru nu a reușit să aibă acoperire în toate zonele istorice, cu atât mai puțin în toate orașele cu peste 250.000 de locuitori. În calitate de lider al pieței de servicii medicale private ne-am propus să atingem acest obiectiv și să devenim primul operator medical cu acoperire națională. Deja am demarat investiții în două hyperclinici din Galați și Iași, acestea urmând să fie inaugurate în prima jumătate a acestui an. Programul de investiții va continua și în a doua parte a anului, când ne propunem să finalizăm celelalte clinici din Constanța și Cluj-Napoca. De asemenea, suntem în discuții avansate pentru a continua extinderea agresivă la nivel național și în anii următori” a declarat Mihai Marcu, președinte CA MedLife.

Bugetul alocat în 2014 pentru reînoirea portofoliului de echipamente de imagistică și de laborator depășește 2 milioane euro, fiind o investiție distinctă doar în echipamente de ultimă generație pentru clinicile existente.

Reprezentanții MedLife confirmă estimările din ultimul trimestru al anului trecut. Astfel compania a încheiat 2013 cu o cifră de afaceri totală de 72 milioane de euro și un profit operațional de 10 milioane euro.

Pentru anul acesta compania estimează un profit operațional de 12 milioane euro și o cifră de afaceri care variază între 81-83 milioane euro, diferența fiind pusă în balanță de evoluția macroeconomică, dar și de valoarea fondurilor decontate de CNAS.

„În calitate de cel mai mare operator medical privat, ne exprimăm speranța și optimismul că în acest an contractarea fondurilor CNAS va fi realizată liniar, fără excepție de la regulă. În același timp, sperăm ca reprezentanții Ministerului Sănătații să verifice atent ICM-urile (indicile de complexitate a cazului) declarate de toate spitalele din România, de stat sau private, acesta din urmă fiind un indicator determinant în evaluarea tarifului per caz decontat” a mai spus Mihai Marcu.

MedLife activează pe piața din România din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piața locală. În prezent, îşi desfăşoară activitatea în 9 Hyperclinici din Bucureşti, Timişoara, Braşov şi Arad; 8 laboratoare proprii de analize; 6 spitale în Bucureşti, Braşov şi Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie şi unul de Obstetrică-Ginecolgie; 3 maternităţi în Bucureşti şi în ţară, 28 de centre medicale generaliste în Bucureşti şi în ţară, 9 centre de excelenţă cu specializare unică, 6 farmacii proprii reunite sub reteaua PharmaLife, şi în colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toată ţara.

 

 

Te-ar putea interesa și: