MedLife a finalizat una dintre cele mai mari tranzacții din domeniul medical din România, cumpărând integral divizia de servicii medicale Polisano

Odată cu încheierea acestei tranzacții, MedLife își consolidează pozitia de lider al medicinei private și la nivelul regiunii Transilvania

Noua structură MedLife la nivelul regiunii Transilvania este reprezentată de 5 spitale mono si pluridisciplinare; 7 laboratoare de analize; 8 clinici de mari dimensiuni care integrează și departamente performante de imagistică medicală; 2 maternități și un centru de fertilizare in vitro.

“Suntem foarte multumiți să anunțăm încheierea acestei tranzacții. Din acest moment, MedLife devine lider detașat și la nivelul regiunii Transilvania, cu peste 60 milioane de euro cifră de afaceri numai în această zonă geografică și finalizează cu succes una dintre cele mai relevante și complexe acțiuni de pe piața serviciilor medicale din România. Totodată, încheiem un ciclu de transformare a companiei într-o organizație națională de anvergură ce poate acoperi multidisciplinar cea mai mare parte a serviciilor medicale de bază. Suntem convinși că această dezvoltare a dinamizat întreaga piață de servicii medicale din România și calitatea actului medical în sine. De asemenea, credem că această dezvoltare a adus în viața a milioane de români o șansă în plus la sănătate și creșterea calității vieții”, a declarant Mihai Marcu, Președinte și CEO al MedLife.

Înființat în anii ’90, Polisano este primul grup complet integrat din domeniul medical din România. Acesta include o serie de patru clinici cu laboratoare proprii situate în București și Sibiu, dar și un spital privat – Spitalul European Polisano din Sibiu – recunoscut ca fiind unul dintre cele mai moderne și mai performante unități spitalicești din România.

În aproximativ 25 ani de activitate, Polisano a deservit cca 2,1 milioane de pacienți atât în zona de retail, cât și în cea corporate. Compania are în prezent peste 500 de angajați și a înregistrat la nivelul anului 2016 o cifră de afaceri de cca 80 milioane lei.

“Dincolo de o companie care a performat foarte bine, preluăm prin această tranzacție o echipă extraordinară de medici care se alătură sistemului MedLife pentru a contribui la consolidarea celei mai puternice platforme medicale private de diagnostic și tratament chirurgical din România. Suntem încrezători că românii vor continua să ne considere prima opțiune în ceea ce privește rezolvarea problemelor medicale, iar promisiunea noastră este aceea că vom continua să punem pe primul loc pacientul și, alături de întreaga noastră echipă, să oferim servicii medicale la standarde similare cu cele oferite de orice altă unitate de prestigiu din lume”, a declarat Mihai Marcu, CEO MedLife.

MedLife a realizat prima achiziție în 2011 prin cumpărarea pachetului majoritar din grupul de firme PDR Brașov. În cei 8 ani, compania a derulat 19 achiziții, fiind, probabil, operatorul medical cu cea mai mare expertiză de cumpărare și integrare a unui grup de companii sau firme medicale. Ultima achiziție anunțată a fost Solomed, un grup de clinici de servicii medicale prezente pe piața din Pitești, Costești și Curtea de Argeș.

Consultanții MedLife în tranzacția Polisano au fost TaxHouse pe partea de consultanță fiscală și Dima&Asociații pe partea de consultanță juridică. Consultanții vânzătorului au fost PWC pe partea de consultanță în tranzacție și David&Baias pe partea de consultanță juridică.