Permisul de conducere va fi suspendat dacă doctorii constată afecţiuni severe sau dacă cineva nu se supune consultaţiei, scrie Digi24.

Legea care aşteaptă votul plasează răspunderea la doctorul de familie. Proiectul de lege este acum la Camera Deputaţilor şi aşteapta votul parlamentarilor.

Prin această nouă propunere legislativă, accidentele provocate de şoferii cu probleme de sănătate ar putea dispărea.Un şofer care a făcut o criză de epilesie la volan a provocat la sfârşitul anului trecut la Suceava un accident în lanţ cu cinci maşini implicate şi cinci răniţi.

Valentina Boboc, medic de familie: „Afecţiuni neurologice, pe primul loc epilepsiile, sechelele de accident vascular cerebral, diabetul zaharat necontrolat, pacientul având senzaţii de leşin”.

În situaţia în care medicul de familie sesizează că şoferul are anumite probleme de sănătate, atunci el este obligat să-l trimită pe acesta la o clinică specializată. Pacientul are la dispoziţie trei zile să meargă la consultaţie. Dacă starea lor medicală nu le permite să conducă, atunci doctorii vor anunţa Poliţia Română în decurs de o zi, iar şoferii îşi vor pierde permisul de conducere.

Dacă şoferul refuză să se prezinte la control în 30 de zile de la emiterea recomandării, nu va mai avea dreptul să conducă.