„Nu mai putem condiţiona această internare, în acest moment. Dacă acel pacient respectă acea izolare la domiciliu, el s-a prezentat undeva, având un test pozitiv, a fost evaluat, a refuzat o internare, i s-au făcut nişte recomandări, respectă acele recomandări, este luat în primire de medicul de familie şi acest medic de familie trebuie să-i acorde acele zile de concediu”, a transmis ministrul Sănătăţii, când a fost întrebat dacă un pacient aflat în izolare poate beneficia de concediu medical, în condiţiile în care la Câmpina, unui astfel de pacient, care a refuzat spitalizarea, medicul de familie a refuzat să îi dea concediu medical.

Referitor la acest caz, Nelu Tătaru a spus că în situaţia în care pacientul nu a primit concediu medical, acesta trebuie să sesizeze Direcţia de Sănătate Publică pentru a se face cercetările necesare.

Noi focare de coronavirus

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, trage semnalul de alarmă. Acesta a insistat încă odată asupra respectării regulilor de distanțare socială și igienă în special pe litoral.

Totodată, ministrul a avertizat că se așteaptă la o aglomerare în următoarele trei luni, care poate da naștere unor focare.

„Există posibilitatea ca Vama Veche și alte zone de pe litoral să devină focare.

În următoarele trei luni vom avea o mare aglomerare în Constanța și tot ce se înseamnă litoral.

Trebuie să gestionăm nu neapărat Constanța, cât tot ce se întâmplă în acest sezon estival”, a declarat Tătaru, la Digi24.

Sursă foto: INQUAM/George Călin