Adrian Purcărea a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti şi deţine un MBA în Marketing în cadrul Programului MBA Româno-Canadian. Experienţa sa profesională include arii de activitate precum: cercetări de marketing, consultanţă, software şi servicii pentru companii locale şi multinaţionale. Din anul 2006 a ocupat funcţia de Country Manager pentru Freescale, o fostă divizie Motorola, coordonând o echipă formată din 300 de angajaţi. De asemenea, Adrian Purcărea este profesor asociat în cadrul Programului MBA Româno-Canadian, unde predă un curs de management şi strategie.

"Odată cu lansarea primului spital din România în anul 2012, Medicover a intrat într-o nouă etapă de dezvoltare a business-ului local, oferind toată gama de specialităţi în clinici şi în spitalul complet integrat (cu maternitate, neonatologie, pediatrie, imagistică, specialităţi medicale şi chirurgicale şi ambulator) precum şi servicii de laborator prin Synevo România. Adrian Purcărea aduce în echipa de leadership Medicover experienţa în management din cadrul unor companii locale şi multinaţionale – împreună vom consolida prezenţa companiei Medicover în România, prin activitatea clinicilor şi a spitalului", a declarat John Stubbington, Chief Operating Officer Medicover Group.
În urmă cu exact un an, fostul director general al Medicover părăsea compania, eveniment în urma căruia grupul european a anunţat o nouă structură organizatorică a businessului în România, prin două divizii.
Grupul Medicover este activ de peste 19 ani pe piaţa serviciilor medicale private în Europa Centrală şi de Est. Grupul Medicover, unul dintre cei mai mari angajatori din sectorul medical privat, are peste 8,500 de angajaţi dintre care 1,000 sunt în România (inclusiv specialiştii Synevo).

Medicover România cuprinde Spitalul Medicover din Bucureşti şi 11 clinici proprii din Bucureşti, Cluj, Constanţa, Iaşi, Timişoara, Ploieşti, Braşov, prin centrele de excelenţă şi prin reţeaua de furnizori externi din toată ţara.